İçeriğe geç

Alaçam Eskiden Nereye Bağlıydı

Samsun Alaçam kökeni nedir?

Alaçam’ın tarihi MÖ 5500’e (Orta Tunç Çağı) kadar uzanmaktadır. İlçenin bilinen ilk adı Miletliler tarafından “Zelikus” olarak adlandırılmış olup, İlhanlılar döneminde ilçe 1385 yılında Alaçam olarak adlandırılmıştır. İlçenin başlıca gelir kaynakları tarım, balıkçılık ve hayvancılıktır.

Samsun Alaçam hangi Türk boyundandır?

Alaçam isminin, şehrin ortasından geçen Uluçay’ın kenarında bulunan Uluçam adı verilen büyük çam ağaçlarından geldiği belirtilmektedir. Anadolu Beylikleri döneminde Alaçam, Eratna Beyliği’nin devamı olan Kadı Burhanettin tarafından fethedilmiş, daha sonra Candaroğulları ve İsfendiyaroğulları’nın egemenliğine girmiştir.

Samsun Alaçam’ın kaç köyü var?

Alaçam ilçesinde herhangi bir etnik yapı veya grup bulunmamaktadır. İlçe merkezi ve köylerin yıllara göre nüfus rakamları şu şekildedir: 6360 sayılı Kanun kapsamında 53 köy mahalleye dönüştürülmüş olup, Büşekşehir Kanunu’ndan yararlanan mahalle sayısı 65’e çıkmıştır.

Alaçam’ın neyi meşhur?

Hamur işlerinin yanı sıra, naneli taze soğanla yapılan asma yaprağı pidesi ve palamut balığından yapılan palamut dolması da ilçede çok seviliyor. İlçede hayvancılık yaygın olduğundan, ilçe mutfağında et yemekleri sıklıkla yer alıyor.

Samsun Alaçam Alevi mi?

Samsun’un hemen hemen tüm ilçelerinde Alevi köyleri bulunmaktadır. Alevi nüfusu Alaçam, Havza ve Ladik ilçelerinde diğer ilçelere göre daha fazladır. Samsun’un Ordu ili sınırında bulunan Salipazarı ilçesine bağlı Avut köyünde yaşayan Aleviler, Ordu’nun Hoybulut köyünden gelip 1950’lerden sonra buraya yerleşmişlerdir.

Samsunluların kökeni nereye dayanıyor?

Yerleşim tarihi M.Ö. 60’lara kadar uzanıyor.

Samsun hangi soydan gelir?

Samsun ve çevresindeki Türk yerleşimlerinin kökenleri büyük ölçüde Oğuz kabilelerine kadar uzanmaktadır. Birçok Oğuz kabilesi, özellikle Çepni kabilesi, Alayuntlu, Bayındır, Çavuldur, Yüreğir ve Karkın gelip bölgeye yerleşmiştir.

Samsun soyu nereden gelir?

İsmin İbranice kökenli olduğu görüşüne göre, İbrani lider Samson Karadeniz kıyılarına gelmiş, bir şehir kurmuş ve şehre kendi ismini vermiştir. Başka bir görüşe göre ise isim Nuh’un oğullarından biri olan Sam’dan türemiştir.

Türk olduğumuzu nasıl anlarız?

Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Soykütük Bilgilendirme Servisi üzerinden e-Devlet üzerinden veya www.tr adresindeki “Hizmetler/E-Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.

Alaçam nasıl bir yer?

Parkurları, geçitleri, yeşil alanları ve şelaleleriyle Alaçam Köyü, doğa severler ve dağ sporları meraklıları için muhteşem bir yerdir. Özellikle yürüyüş yapmak isteyenler için ideal bir yer olan Alaçam Köyü’nün bitki örtüsü Uludağ’dan 1800 metreye kadar uzanır.

Alaçam su nereden çıkıyor?

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Alaçam suyu olarak bilinen temiz içme suyu, merhum Hacı Halil amcanın büyük çabalarıyla ilçeye getirilmiştir.

Alaçam’da ne yetişir?

En çok üretilen tarım ürünleri buğday, arpa ve pirinçtir.

Samsun Alaçam ne zaman ilçe oldu?

Çelebi Mehmet’in Canik yöresini fethetmesiyle Alaçam Osmanlı topraklarına katılmış, II. Murat döneminde bu hakimiyet sağlamlaştırılmıştır. Osmanlı döneminden beri Türk kasabası olan Alaçam, 1 Eylül 1944’te Samsun’un 8. ilçesi olmuştur.

Alaçam su kimin?

Marka, İsrail’in önde gelen gıda üreticisi Osem’in %53,8’ine sahip olan İsviçreli çokuluslu gıda ve içecek şirketi Nestlé’ye ait.

Alaçam nerenin oyunu?

Samsun Ladin Shaker Oyunu | Samsun Ladin Shaker Oyunu | Local Games Tarafından | Facebook.

Samsun hangi soydan gelir?

Samsun ve çevresindeki Türk yerleşimlerinin kökenleri büyük ölçüde Oğuz boylarına kadar uzanmaktadır. Özellikle Çepni, Alayuntlu, Bayındır, Çavuldur, Yüreğir ve Karkın olmak üzere birçok Oğuz boyu bölgeye gelip yerleşmiştir.

Alaçam su nereden çıkıyor?

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde Alaçam suyu olarak bilinen temiz içme suyu, merhum Hacı Halil amcanın büyük çabalarıyla ilçeye getirilmiştir.

Samsun’un eski adı nedir?

Türk orduları döneminde Samsun, Danişmendliler tarafından kuşatıldıysa da alınamadı. Anadolu Selçukluları döneminde Samsun’un Müslüman yerleşimleri 1.

Alaçam nerenin oyunu?

Samsun Ladin Shaker Oyunu | Samsun Ladin Shaker Oyunu | Local Games Tarafından | Facebook.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort